Zonterapi

Zonterapi är en fantastisk behandlingsmetod som hjälper kroppen till självläkning och är också en fin förebyggande metod för att hålla sig frisk. Zonterapi fungerar lika bra på kroniska som akuta besvär och används exempel vid: muskel- och ledbesvär, svagt immunförvar, mens- och klimakteriebesvär, stress och utbrändhet, astma och allergier.

 

Anneli Hellsten

Intresset för Zonterapi väcktes när jag var 14 år. Där låg det sedan och grodde i många år tills jag äntligen 2012 gick Grundutbildningen i zonterapi på Axelsons gymnastiska institut i Göteborg. Det var verkligen så roligt och spännande som jag hade hoppats på.

Jag anmälde mig därefter till den 1:åriga yrkesutbildningen till Zonterapeut/ Reflexolog. Utbildningen innehåller zonterapi på fötterna, ansiktet och händerna, öronakupunktur, meditativ fotmassage, sjukdomslära, grundläggande örtmedicin, grundläggande meridianlära, Su Jok m.m Under zonterapiutbildningen läste jag också Medicin 1 vilket är ett krav för att bli diplomerad Zonterapeut. Jag har även gått Reiki steg 1.

Jag är medlem och försäkrad i Skandinaviska Förbundet Komplementärmedicin (SFKM) och är godkänd för F-skatt.